Grillatut lohikyljykset

Tällä kertaa tarjoilemme lohikyljykset vähän eri tavalla: villiriisiseoksen ja viinietikassa keitettyjen papujen kera.

4 hengelle

  • 4 lohikyljystä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria jauhettuna
  • 2 dl villiriisiseosta
  • 4 dl vihanneslientä
  • 250 g vihreitä papuja
  • 1-2 dl vettä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Sivele lohiviipaleet öljyllä ja mausta ne suolalla ja jauhetulla pippurilla.

2. Keitä villiriisiseos vihannesliemessä. Kiehauta vesi, viinietikka ja suola, lisää vihreät pavut ja keitä rapean kypsiksi. Valuta keitinliemi, mutta pidä pavut lämpiminä tarjoiluun asti.

3. Grillaa lohikyljyksiä 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Ne, jotka haluavat grillatun lohensa hieman raakana sisältä, grillaavat vähän vähemmän aikaa, ne, jotka haluavat lohensa läpikypsänä, grillaavat vähän pidempään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.