Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Halstrattua kalaa vihannespedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Halstraaminen tarkoittaa paistamista tai grillaamista vähäisessä rasvassa kuumalla pannulla. Tässä olemme halstranneet kalafileitä, jotka tarjoillaan keitettyjen vihannesten kera.

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 250 g parsakaalia
  • 2 porkkanaa
  • 50 g vihreitä papuja
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Mausta kala suolalla ja pippurilla, penslaa rapsiöljyllä. Puhdista parsakaali ja murra se kimpuiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa tangoiksi.

2. Keitä vihannekset ja pavut pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

3. Halstraa kalaa kuumalla grillipannulla 3-4 minuuttia molemmin puolin tai kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Asettele vihannekset ja pavut lautasille, laita päälle halstratut kalafileet. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala