Halstrattua kalaa vihannespedillä
Halstraaminen tarkoittaa paistamista tai grillaamista vähäisessä rasvassa kuumalla pannulla. Tässä olemme halstranneet kalafileitä, jotka tarjoillaan keitettyjen vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g turskafileetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl rapsiöljyä
- 250 g parsakaalia
- 2 porkkanaa
- 50 g vihreitä papuja
- 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Mausta kala suolalla ja pippurilla, penslaa rapsiöljyllä. Puhdista parsakaali ja murra se kimpuiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa tangoiksi.
2. Keitä vihannekset ja pavut pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
3. Halstraa kalaa kuumalla grillipannulla 3-4 minuuttia molemmin puolin tai kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Asettele vihannekset ja pavut lautasille, laita päälle halstratut kalafileet. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras