Halstrattua kalaa vihannespedillä

Halstraaminen tarkoittaa paistamista tai grillaamista vähäisessä rasvassa kuumalla pannulla. Tässä olemme halstranneet kalafileitä, jotka tarjoillaan keitettyjen vihannesten kera.

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 250 g parsakaalia
  • 2 porkkanaa
  • 50 g vihreitä papuja
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Mausta kala suolalla ja pippurilla, penslaa rapsiöljyllä. Puhdista parsakaali ja murra se kimpuiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa tangoiksi.

2. Keitä vihannekset ja pavut pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

3. Halstraa kalaa kuumalla grillipannulla 3-4 minuuttia molemmin puolin tai kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Asettele vihannekset ja pavut lautasille, laita päälle halstratut kalafileet. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.