Halstrattua kalaa vihannespedillä
Halstraaminen tarkoittaa paistamista tai grillaamista vähäisessä rasvassa kuumalla pannulla. Tässä olemme halstranneet kalafileitä, jotka tarjoillaan keitettyjen vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g turskafileetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl rapsiöljyä
- 250 g parsakaalia
- 2 porkkanaa
- 50 g vihreitä papuja
- 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Mausta kala suolalla ja pippurilla, penslaa rapsiöljyllä. Puhdista parsakaali ja murra se kimpuiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa tangoiksi.
2. Keitä vihannekset ja pavut pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
3. Halstraa kalaa kuumalla grillipannulla 3-4 minuuttia molemmin puolin tai kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Asettele vihannekset ja pavut lautasille, laita päälle halstratut kalafileet. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku