Seesamipaneerattuja lohikyljyksiä
Kun valmistat kalaa ruodoilla, siitä tulee mehevämpää kuin ruodottomasta. Nämä herkulliset lohikyljykset paneerataan seesamilla.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Neljälle
- 4 lohikyljystä
- 2 tl rapsiöljyä
- suolaa
- ½ dl paahdettuja seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
- 4 annosta nuudeleita
- 1 prk pavunituja
- 1 lime
- 2 tl rapsiöljyä
- 2 rkl japanilaista soijaa
- 2 tl seesamiöljyä
Valmistusohje
1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta pavunidut. Penslaa lohikyljykset öljyllä, suolaa ja kasta ne seesaminsiemeniin. Laita ne leikkuulaudalle kuivahtamaan hetkeksi.
2. Paista lohikyljyksiä keskilämmöllä 3-4 minuuttia molemmin puolin. Wokkaa nuudelit ja pavunidut rapsiöljyssä. Mausta soijalla ja seesamiöljyllä.
3. Tarjoile lohi nuudelipediltä limelohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti