Seesamipaneerattuja lohikyljyksiä

Kun valmistat kalaa ruodoilla, siitä tulee mehevämpää kuin ruodottomasta. Nämä herkulliset lohikyljykset paneerataan seesamilla.

Neljälle

  • 4 lohikyljystä
  • 2 tl rapsiöljyä
  • suolaa
  • ½ dl paahdettuja seesaminsiemeniä

Tarjoiluun

  • 4 annosta nuudeleita
  • 1 prk pavunituja
  • 1 lime
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 2 tl seesamiöljyä

Valmistusohje

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta pavunidut. Penslaa lohikyljykset öljyllä, suolaa ja kasta ne seesaminsiemeniin. Laita ne leikkuulaudalle kuivahtamaan hetkeksi.

2. Paista lohikyljyksiä keskilämmöllä 3-4 minuuttia molemmin puolin. Wokkaa nuudelit ja pavunidut rapsiöljyssä. Mausta soijalla ja seesamiöljyllä.

3. Tarjoile lohi nuudelipediltä limelohkojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!