Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut maissistortilla-quesadillat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oikean makuyhdistelmän saavuttamiseksi on tärkeää käyttää juuri maissitortilloja eikä mitä tahansa lettuja tähän meksikolaiseen ruokalajiin. Machego-juuston voi korvata mozzarellalla.

Neljälle

  • 8 maissitortillaa
  • 4 dl manchego-juustoa raasteena
  • 32 serrano-kinkkuviipaleita
  • (tai muuta ilmakuivattua kinkkua
  • paperinohuina viipaleina)
  • 1 vihreä paprika
  • 2 punaista chiliä
  • ½ hopeasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Halkaise paprika ja chili ja poista siemenet. Hienonna chili ja suikaloi paprika. Kuori ja puolita sipuli ja leikkaa viipaleiksi. Kuullota sipulia, chiliä ja paprikaa öljyssä ja mausta suolalla.

2. Levitä työpöydälle neljä tortillaa ja peitä jokainen ½ desillä juustoraastetta. Laita jokaiselle kahdeksan kinkkuviipaletta. Jaa lopuksi paprikaseos jokaiselle tortillalle ja päällimmäiseksi loput juustosta. Nosta täytettyjen tortillojen päälle pelkät tortillalevyt ja paina kevyesti.

3. Nosta grilliritilä ylimmäksi hiilien hehkusta. Grillaa täytettyjä tortilloja 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Leikkaa tortillat kolmioiksi tarjoiltaessa.

Tuoreimmat aiheesta

Tortillat