Grillatut maissistortilla-quesadillat
Oikean makuyhdistelmän saavuttamiseksi on tärkeää käyttää juuri maissitortilloja eikä mitä tahansa lettuja tähän meksikolaiseen ruokalajiin. Machego-juuston voi korvata mozzarellalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 maissitortillaa
- 4 dl manchego-juustoa raasteena
- 32 serrano-kinkkuviipaleita
- (tai muuta ilmakuivattua kinkkua
- paperinohuina viipaleina)
- 1 vihreä paprika
- 2 punaista chiliä
- ½ hopeasipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
1. Halkaise paprika ja chili ja poista siemenet. Hienonna chili ja suikaloi paprika. Kuori ja puolita sipuli ja leikkaa viipaleiksi. Kuullota sipulia, chiliä ja paprikaa öljyssä ja mausta suolalla.
2. Levitä työpöydälle neljä tortillaa ja peitä jokainen ½ desillä juustoraastetta. Laita jokaiselle kahdeksan kinkkuviipaletta. Jaa lopuksi paprikaseos jokaiselle tortillalle ja päällimmäiseksi loput juustosta. Nosta täytettyjen tortillojen päälle pelkät tortillalevyt ja paina kevyesti.
3. Nosta grilliritilä ylimmäksi hiilien hehkusta. Grillaa täytettyjä tortilloja 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Leikkaa tortillat kolmioiksi tarjoiltaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"