Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut vihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun kerran grillaat lihaa tai kanaa, voit samalla grillata vihanneksia lisukkeeksi. Tarjoile maukkaan kastikkeen kera.

Neljälle

  • 2 oranssia porkkanaa
  • 2 punaista porkkanaa
  • 2 valkoista porkkanaa tai palsternakkaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika

Sitruskastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 tl limemehua
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita ranskankerma, oliiviöljy, sitrusmehut ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla, laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Puhdista vihannekset, halkaise tarvittaessa isommat vihannekset pituussuuntaan.

3. Grillaa vihannekset pehmeiksi keskikuumalla hiilloksella, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Tarjoile kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut kasvikset