Grillatut kasvikset
Grillatuissa kasviksissa on makua. Voit grillata lähes kaikkia vihanneksia ja juureksia. Perunoiden, porkkanoiden ja muiden kovien juuresten esikypsennys varmistaa onnistuneen lopputuloksen. Tarjoa lisukkeena tai pääruokana hyvän kastikkeen tai maustevoin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 uuniperuna
- 1 bataatti
- 2 sipulia
- 2 kokonaista valkosipulia
- oliiviöljyä
- 1 fenkoli
- ½ kesäkurpitsa
- 2 porkkanaa
- 1 paprika
- 8 herkkusientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa uuniperuna ja bataatti 1 cm viipaleiksi. Esikypsennä peruna- ja bataattiviipaleita sekä porkkanoita pari minuuttia kevyesti suolalla maustetussa vedessä.
2. Halkaise, viipaloi tai lohko kasvikset maun mukaan. Voitele oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Grillaa kasvikset sopivan kypsiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka