Kiinalaiset hunajakylkiluut

Kivaa nakerrettavaa kutsuille, mutta myös mainiota retkiruokaa niin kesällä kuin talvellakin. Paista kylkipalat kokonaisina ja leikkaa sitten annospaloiksi.

Neljälle

  • 2 kg ohuita siankylkipaloja

Marinadi

  • ½ dl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl HP-kastiketta
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl sokeria
  • 4 rkl ananasmehua
  • 4 rkl kanalientä

Valmistusohje

1. Aseta siankylkipalat uunipannuun. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihojen päälle. Anna marinoitua viileässä 4-6 tuntia. Käännä kylkiä muutamankerran.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta kylkipalat uuniritilälle uunipannun päälle, säästä vähän marinadia. Kaada pari desiä vettä pannuun. Paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia. Käännä palat puoliajan jälkeen ja penslaa niitä jäljelle jääneellä marinadilla.

3. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Käännä kylkipalojen rasvainen puoli ylöspäin ja pidä vielä uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile salaattia lisäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.