Kiinalaiset hunajakylkiluut
Kivaa nakerrettavaa kutsuille, mutta myös mainiota retkiruokaa niin kesällä kuin talvellakin. Paista kylkipalat kokonaisina ja leikkaa sitten annospaloiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 2 kg ohuita siankylkipaloja
Marinadi
- ½ dl kiinalaista soijaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl chilikastiketta
- 1 rkl HP-kastiketta
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- 1 tl sokeria
- 4 rkl ananasmehua
- 4 rkl kanalientä
Valmistusohje
1. Aseta siankylkipalat uunipannuun. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihojen päälle. Anna marinoitua viileässä 4-6 tuntia. Käännä kylkiä muutamankerran.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta kylkipalat uuniritilälle uunipannun päälle, säästä vähän marinadia. Kaada pari desiä vettä pannuun. Paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia. Käännä palat puoliajan jälkeen ja penslaa niitä jäljelle jääneellä marinadilla.
3. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Käännä kylkipalojen rasvainen puoli ylöspäin ja pidä vielä uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile salaattia lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi