Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillimestarit: Kesäkana koreasta

grillimestarit_s1_eps_5_017_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 16.06.2023 23:21

MTV LIFESTYLE

Grillimestarit-kauden viidennessä jaksossa Teresa valmisti maukkaita grilliherkkuja.

Kimchistyle-palsternakkasalaatti

  • 200 g palsternakkaa
  • 2 tl tomaattipyrettä
  • 0,5 dl öljyä
  • ½ - 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tuore chili
  • 1 rkl etikkaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 1 tl sokeria
  • 1 sydänsalaatti
  • sokeriherneenpalkoja

Nuudelit

  • 200 g riisinuudeleita
  • 100 g sokeriherneenpalkoja
  • 1 tl tomaattipyrettä
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl kuminaa
  • 1 rkl öljyä
  • kevätsipulia hienonnettuna

Kanat

  • 1 pkt kanansiipiä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanatikkari Crispy)
  • 1 pkt kananfileitä ja -paistileikkeitä (esim. Naapurin Maalaiskana Kanaduo Korean Style & Smoked Chili)

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl hunajaa
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl tuoretta minttua hienonnettuna
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Perunasipsit

  • 5 pientä perunaa
  • 0,5 dl öljyä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Valmista Kimchistyle-palsternakkasalaatti. Laita pannulle öljyä ja lisää siihen tomaattipyre. Anna tomaattipyreen kuullottua pannussa. Pilko chili ja murskaa valkosipuli. Lisää ne tomaattipyreeseen. Kuori ja raasta palsternakka. Hienonna yrtit sekä punasipuli ja lisää ne palsternakkaraasteeseen. Ota pyree grilliltä viilentymään. Lisää siihen etikkaa, öljyä, suolaa ja sokeria. Kaada tomaattipyre-kastike palsternakkaraasteen joukkoon.

Laita sydänsalaatti ja sokeriherneet hetkeksi grillille. Pilko hiukan grillatut sydänsalaatti ja sokeriherneet. Sekoita ne palsternakkaraasteen joukkoon.

Tee kermaviilikastike. Laita kulhoon kermaviiliä, hunajaa, valkoviinietikkaa, hienonnettua minttua, suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja laita sivuun maustumaan.

Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää perunat. Paista perunaviipaleet rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valuta ja suolaa ne.

Laita kanat grillille kypsymään. Grillaa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Kun kanat ovat kypsät, voit tarvittaessa laittaa ne vetäytymään foliokääreeseen.

Tuoreimmat aiheesta

Grillimestarit-reseptit