Grillimestarit: Palava sydän

grillimestarit_s1_eps_6_012_annoskuvat_risto_mikkola_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Grillimestarit-kauden kuudenessa jaksossa Risto valmisti maukkaita grilliherkkuja.

Grillattu Romanesco kukkakaali

  • 1 Romanesco kaali
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • timjamia
  • sitruunamehua

Grillattu smetanakastike

  • 100 g kirnuvoita
  • 4 rkl smetanaa
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 kuumaa grillihiiltä

Grillattu salottisipuli

  • 1 salottisipuli
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamehua

Savustettu kirjolohifilee

  • 1 pkt kirjolohifileetä (sinkkupakkaus)
  • 1 sokeripala
  • timjamia
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Kermaviilimustikat

  • 100 g mustikoita
  • 4 rkl kermaviiliä
  • suolaa
  • timjamia
  • sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa

Salaattijuoma

  • 1 ruukkusalaatti
  • 4 rkl jogurttia
  • kourallinen basilikaa
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • hunajaa

Valmistusohje

Leikkaa Romanesco kaali kahteen osaan. Laita molemmat palat folion päälle. Mausta kaali suolalla, oliiviöljyllä ja pilkotulla timjamilla. Laita kaali folion päälle grilliin. Grillaa kaali molemmilta puolilta. Kun kaali on valmis mausta palat vielä oliiviöljyllä, suolalla ja sitruunamehulla

Laita kasariin kirnuvoi ja nosta kasari sen jälkeen grilliin. Lisää toiseen kasariin smetana. Ota grillistä 3 grillihiiltä ja tiputa ne terässiivilään. Aseta siivilä kasarin päälle (jossa on smetana). Kaada siivilän lävitse sulanut kirnuvoi. Sekoita. Laita kasari, jossa on smetana ja kirnuvoi, takaisin grilliin. Lisää kasariin silputtu pinaatti. Sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita pieneen savustuslaatikkoon savustuslastuja ja sokeripala. Laita savustuslaatikko grilliin. Ripottele kirjolohifileen päälle suolaa ja loraus öljyä. Leikkaa kirjolohifilee kahteen annospalaan. Voitele paistoastia öljyllä. Laita annospalat paistoastiassa grilliin.

Leikkaa salottisipuli kahteen osaan. Lorauta leikkuupinnoille oliiviöljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Laita salottisipulin puolikkaat grilliin leikkuupinta alaspäin. Kun sipulipalat ovat kypsiä poista niistä päällimmäinen kuori. Tee sipulipaloista veneitä ja laita veneiden päälle pleittauksen yhteydessä kermaviilimustikoita.Laita kulhoon mustikat, kermaviili, hunaja, suola, silputtu timjami ja sitruunamehu. Sekoita.

Laita tehosekoittimeen salaatti, jogurtti, suola, basilika ja oliiviöljy. Sekoita. Kaada salaattijuoma kahteen lasiin. Lisää salaattijuoman päälle hunajaa, suolaa ja silputtua basilikaa.

Parhaat ruokaohjelmat