Grillimestarit: Palava sydän
Grillimestarit-kauden kuudenessa jaksossa Risto valmisti maukkaita grilliherkkuja.
Grillattu Romanesco kukkakaali
- 1 Romanesco kaali
- suolaa
- oliiviöljyä
- timjamia
- sitruunamehua
Grillattu smetanakastike
- 100 g kirnuvoita
- 4 rkl smetanaa
- 100 g tuoretta pinaattia
- suolaa
- mustapippuria
- 3 kuumaa grillihiiltä
Grillattu salottisipuli
- 1 salottisipuli
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- sitruunamehua
Savustettu kirjolohifilee
- 1 pkt kirjolohifileetä (sinkkupakkaus)
- 1 sokeripala
- timjamia
- suolaa
- oliiviöljyä
Kermaviilimustikat
- 100 g mustikoita
- 4 rkl kermaviiliä
- suolaa
- timjamia
- sitruunamehua
- 2 rkl hunajaa
Salaattijuoma
- 1 ruukkusalaatti
- 4 rkl jogurttia
- kourallinen basilikaa
- suolaa
- oliiviöljyä
- hunajaa
Valmistusohje
Leikkaa Romanesco kaali kahteen osaan. Laita molemmat palat folion päälle. Mausta kaali suolalla, oliiviöljyllä ja pilkotulla timjamilla. Laita kaali folion päälle grilliin. Grillaa kaali molemmilta puolilta. Kun kaali on valmis mausta palat vielä oliiviöljyllä, suolalla ja sitruunamehulla
Laita kasariin kirnuvoi ja nosta kasari sen jälkeen grilliin. Lisää toiseen kasariin smetana. Ota grillistä 3 grillihiiltä ja tiputa ne terässiivilään. Aseta siivilä kasarin päälle (jossa on smetana). Kaada siivilän lävitse sulanut kirnuvoi. Sekoita. Laita kasari, jossa on smetana ja kirnuvoi, takaisin grilliin. Lisää kasariin silputtu pinaatti. Sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Laita pieneen savustuslaatikkoon savustuslastuja ja sokeripala. Laita savustuslaatikko grilliin. Ripottele kirjolohifileen päälle suolaa ja loraus öljyä. Leikkaa kirjolohifilee kahteen annospalaan. Voitele paistoastia öljyllä. Laita annospalat paistoastiassa grilliin.
Leikkaa salottisipuli kahteen osaan. Lorauta leikkuupinnoille oliiviöljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Laita salottisipulin puolikkaat grilliin leikkuupinta alaspäin. Kun sipulipalat ovat kypsiä poista niistä päällimmäinen kuori. Tee sipulipaloista veneitä ja laita veneiden päälle pleittauksen yhteydessä kermaviilimustikoita.Laita kulhoon mustikat, kermaviili, hunaja, suola, silputtu timjami ja sitruunamehu. Sekoita.
Laita tehosekoittimeen salaatti, jogurtti, suola, basilika ja oliiviöljy. Sekoita. Kaada salaattijuoma kahteen lasiin. Lisää salaattijuoman päälle hunajaa, suolaa ja silputtua basilikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"