Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grilliöljy ja grillikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä ovat täydellisiä lisukkeita kesän kaikkiin grillijuhliin. Valmista mielellään iso erä kerralla ja säästä ylijäänyt kastike jääkaapissa seuraavaan juhlaan. Öljy säilyy viikkoja ja kastike vähintään viikon jääkaapissa.

1 erään

  • 3 dl rapsiöljyä
  • ½ dl kiinalaista soijaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl murskattua rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 1 dl punaviiniä
  • 1-2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • mustapippuria

Grillikastike

  • 400-500 g tomaattimurskaa
  • 3 rkl chilikastiketta
  • 3 rkl viinietikkaa
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
  • muutama tippa tabascoa
  • 1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
  • 6-8 basilikanlehteä, suikaloituina
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Grilliöljy: Sekoita ainekset purkissa tai pullossa, sulje ja ravista. Tuplaa rosmariinin ja timjamin määrät, jos käytät tuoreita yrttejä. Voit säilyttää öljyä jääkaapissa.

2. Grillikastike: Keitä kaikki ainekset paitsi basilika kattilassa kunnes kastike sakenee. Lisää basilika.

Tuoreimmat aiheesta

Grilli ja BBQ -kastike