Grilliöljy ja grillikastike

Nämä ovat täydellisiä lisukkeita kesän kaikkiin grillijuhliin. Valmista mielellään iso erä kerralla ja säästä ylijäänyt kastike jääkaapissa seuraavaan juhlaan. Öljy säilyy viikkoja ja kastike vähintään viikon jääkaapissa.

1 erään

  • 3 dl rapsiöljyä
  • ½ dl kiinalaista soijaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl murskattua rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 1 dl punaviiniä
  • 1-2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • mustapippuria

Grillikastike

  • 400-500 g tomaattimurskaa
  • 3 rkl chilikastiketta
  • 3 rkl viinietikkaa
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
  • muutama tippa tabascoa
  • 1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
  • 6-8 basilikanlehteä, suikaloituina
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Grilliöljy: Sekoita ainekset purkissa tai pullossa, sulje ja ravista. Tuplaa rosmariinin ja timjamin määrät, jos käytät tuoreita yrttejä. Voit säilyttää öljyä jääkaapissa.

2. Grillikastike: Keitä kaikki ainekset paitsi basilika kattilassa kunnes kastike sakenee. Lisää basilika.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!