Grilliöljy ja grillikastike
Nämä ovat täydellisiä lisukkeita kesän kaikkiin grillijuhliin. Valmista mielellään iso erä kerralla ja säästä ylijäänyt kastike jääkaapissa seuraavaan juhlaan. Öljy säilyy viikkoja ja kastike vähintään viikon jääkaapissa.
1 erään
- 3 dl rapsiöljyä
- ½ dl kiinalaista soijaa
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl murskattua rosmariinia
- 1 tl timjamia
- 1 dl punaviiniä
- 1-2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- mustapippuria
Grillikastike
- 400-500 g tomaattimurskaa
- 3 rkl chilikastiketta
- 3 rkl viinietikkaa
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
- muutama tippa tabascoa
- 1 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
- 6-8 basilikanlehteä, suikaloituina
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Grilliöljy: Sekoita ainekset purkissa tai pullossa, sulje ja ravista. Tuplaa rosmariinin ja timjamin määrät, jos käytät tuoreita yrttejä. Voit säilyttää öljyä jääkaapissa.
2. Grillikastike: Keitä kaikki ainekset paitsi basilika kattilassa kunnes kastike sakenee. Lisää basilika.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka