Grillattua lihaa ja chimichurrikastiketta
Chimichurri on erittäin suosittu kastike Argentiinassa. Sitä käytetään sekä kastikkeena että marinadina kaiken grillattavan tai paistettavan lihan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 4 viipaletta grillattavan lampaan-, naudan. tai sianlihaa
- 1 1/4 dl oliiviöljyä
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 1/4 dl hienonnettua sipulia
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1/4 tl cayennenpippuria
- 1½ tl suolaa
- 1 tl vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita öljy ja viinietikka, lisää muut ainekset ja anna kastikkeen seistä vähintään kolme tuntia huoneenlämmössä, jotta kaikki maut pääsevät esille.
2. Laita liha kulhoon tai paksuun muovipussiin, kaada päälle 2 dl kastiketta ja sekoita. Anna lihan marinoitua vähintään kolme tuntia huoneenlämmössä ennen grillaamista.
3. Grillaa lihaa 2-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele marinadilla pari kertaa grillauksen aikana. Tarjoile loppu kastike grillatun lihan lisukkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka