Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillipihvi roquefortsalaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pihvin ja roquefortin liitto on kaunis ja vanha. Mutta kuka on määrännyt, että juuston täytyy olla lihan päällä? Voihan sen lisätä raikkaaseen salaattiin, jolloin sinihomejuuston suolaisuus liittoutuu endiivin kitkeryyden ja aprikoosien makeuden kanssa. Nälkäisimmille tarjotaan lisäksi perunoita.

4 hengelle

  • 4 pihviä
  • 1 dl marinadia
  • 2 endiiviä (salaattisikuria)
  • 100 g roquefortia (sinihomejuustoa)
  • 10 pehmeää, kuivattua aprikoosia
  • kourallinen hasselpähkinöitä
  • öljyä
  • viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Penslaa liha mielimarinadillasi, joko itse tehdyllä tai ostetulla, ja anna marinoitua tunti tai pari.

2. Grillaa tai paista pihvejä 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

3. Jaa endiivit lehdiksi, suikaloi aprikoosit ja murustele juusto joukkoon. Sirottele pähkinät salaatin päälle ja tiputtele öljyä ja viinietikkaa lehdille. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä.

Tuoreimmat aiheesta

Grillipihvi