Grillipihvi roquefortsalaatin kera
Pihvin ja roquefortin liitto on kaunis ja vanha. Mutta kuka on määrännyt, että juuston täytyy olla lihan päällä? Voihan sen lisätä raikkaaseen salaattiin, jolloin sinihomejuuston suolaisuus liittoutuu endiivin kitkeryyden ja aprikoosien makeuden kanssa. Nälkäisimmille tarjotaan lisäksi perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 pihviä
- 1 dl marinadia
- 2 endiiviä (salaattisikuria)
- 100 g roquefortia (sinihomejuustoa)
- 10 pehmeää, kuivattua aprikoosia
- kourallinen hasselpähkinöitä
- öljyä
- viinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Penslaa liha mielimarinadillasi, joko itse tehdyllä tai ostetulla, ja anna marinoitua tunti tai pari.
2. Grillaa tai paista pihvejä 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
3. Jaa endiivit lehdiksi, suikaloi aprikoosit ja murustele juusto joukkoon. Sirottele pähkinät salaatin päälle ja tiputtele öljyä ja viinietikkaa lehdille. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku