Grillitomaatit eri täytteillä

Reseptit: Sami Garam Kuvat: Tanja Kallio

Ainekset

  • Suuria tomaatteja

Valkosipulivoi

  • 100 g voita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • persiljaa
  • suolaa

Piparjuurivoi

  • 100 g voita
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • suolaa

Chiliöljy

  • ½ dl öljyä
  • 1 tuore chili tai chilitahnaa
  • ½ limen mehu

Vuohenjuusto

  • 100 g kypsytettyä vuohenjuustoa
  • basilikaa

Fetajuustotäytteiset tomaatit

  • 8 suurta tomaattia
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 sipuli varsineen
  • 4 rkl mustia oliiviviipaleita
  • basilikaa
  • mustapippuria
  • punasipulia
  • uusia porkkanoita
  • balsamicoa

Valmistusohje

Mausta tomaatit leikaamalla niiden päälle ristikko ja tunkemalla mausteita tai maustevoita ristikosta tomaattiin. Grillaa kuumalla grillillä kunnes tomaatti on kuuma.

Sekoita leikattu valkosipuli ja persilja pehmenneeseen voihin. Mausta vielä suolalla tarpeen mukaan. Piparjuurivoi: Tee kuten edellä valkosipulivoin kanssa.Murskaa chili ja sekoita siihen sitruuna ja öljy.Raasta vuohenjuusto ja leikkaa basilika suikaleiksi.Leikkaa tomaattien hattu auki ja koverra ne tyhjiksi. Pienennä feta, basilika ja sipuli ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon oliiviviipaleita ja mausta mustapippurilla. Täytä tomaatit juustomassalla ja grillaa ne kuumalla grillillä kypsiksi.

Tarjoa lisäksi ohuiksi renkaiksi leikattua, balsamicolla ja hunajalla marinoitua punasipulia ja lohkottua uutta porkkanaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.