Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillitomaatit eri täytteillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Reseptit: Sami Garam Kuvat: Tanja Kallio

Ainekset

  • Suuria tomaatteja

Valkosipulivoi

  • 100 g voita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • persiljaa
  • suolaa

Piparjuurivoi

  • 100 g voita
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • suolaa

Chiliöljy

  • ½ dl öljyä
  • 1 tuore chili tai chilitahnaa
  • ½ limen mehu

Vuohenjuusto

  • 100 g kypsytettyä vuohenjuustoa
  • basilikaa

Fetajuustotäytteiset tomaatit

  • 8 suurta tomaattia
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 sipuli varsineen
  • 4 rkl mustia oliiviviipaleita
  • basilikaa
  • mustapippuria
  • punasipulia
  • uusia porkkanoita
  • balsamicoa

Valmistusohje

Mausta tomaatit leikaamalla niiden päälle ristikko ja tunkemalla mausteita tai maustevoita ristikosta tomaattiin. Grillaa kuumalla grillillä kunnes tomaatti on kuuma.

Sekoita leikattu valkosipuli ja persilja pehmenneeseen voihin. Mausta vielä suolalla tarpeen mukaan. Piparjuurivoi: Tee kuten edellä valkosipulivoin kanssa.Murskaa chili ja sekoita siihen sitruuna ja öljy.Raasta vuohenjuusto ja leikkaa basilika suikaleiksi.Leikkaa tomaattien hattu auki ja koverra ne tyhjiksi. Pienennä feta, basilika ja sipuli ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon oliiviviipaleita ja mausta mustapippurilla. Täytä tomaatit juustomassalla ja grillaa ne kuumalla grillillä kypsiksi.

Tarjoa lisäksi ohuiksi renkaiksi leikattua, balsamicolla ja hunajalla marinoitua punasipulia ja lohkottua uutta porkkanaa.

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut kasvikset