Maukas ja täyttävä gulassikeitto edustaa klassista unkarilaista keittiötä. Olennainen osa keittoa ovat cispetke, eli pienet pastanokareet. Ne tekevät keitosta täyteläisen ja ruokaisan.

8 annosta

  • 2 rkl suolatonta voita
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ½ tl juustokuminansiemeniä
  • 1 kg naudan palapaistilihaa
  • 1 raaka peruna raastettuna
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 1/4 litraa lihalientä
  • ½ kg kuorittuja perunoita
  • 1 vihreä paprika

Pastanokareet

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi liha. Paista sipulit rasvassa kullanruskeiksi. Lisää paprikajauhe, juustokuminansiemenet ja lihakuutiot sekä raastettu peruna. Hauduta kannen alla 10 minuuttia, sekoita usein.

2. Lisää tomaattipyree ja kolme desiä lihalientä. Hauduta vielä noin tunti, kunnes liha on mureaa. Paloittele perunat ja paprika, josta on poistettu siemenet. Lisää perunan. ja paprikanpalat ja loppu lihaliemi keittoon. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä.

3. Klimpit: Sekoita jauhot ja muna. Lisää suola samalla kun työstät taikinan käsin tasaiseksi.

4. Kun keitto on lähes valmis, nypi klimppitaikinasta pieniä nokareita ja lisää nokareet keittoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Tarjoa keitto höyryävän kuumana.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto