Gulassikeitto
Maukas ja täyttävä gulassikeitto edustaa klassista unkarilaista keittiötä. Olennainen osa keittoa ovat cispetke, eli pienet pastanokareet. Ne tekevät keitosta täyteläisen ja ruokaisan.
8 annosta
- 2 rkl suolatonta voita
- 2 keskikokoista sipulia
- 1 rkl paprikajauhetta
- ½ tl juustokuminansiemeniä
- 1 kg naudan palapaistilihaa
- 1 raaka peruna raastettuna
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 1/4 litraa lihalientä
- ½ kg kuorittuja perunoita
- 1 vihreä paprika
Pastanokareet
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 1 muna
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi liha. Paista sipulit rasvassa kullanruskeiksi. Lisää paprikajauhe, juustokuminansiemenet ja lihakuutiot sekä raastettu peruna. Hauduta kannen alla 10 minuuttia, sekoita usein.
2. Lisää tomaattipyree ja kolme desiä lihalientä. Hauduta vielä noin tunti, kunnes liha on mureaa. Paloittele perunat ja paprika, josta on poistettu siemenet. Lisää perunan. ja paprikanpalat ja loppu lihaliemi keittoon. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä.
3. Klimpit: Sekoita jauhot ja muna. Lisää suola samalla kun työstät taikinan käsin tasaiseksi.
4. Kun keitto on lähes valmis, nypi klimppitaikinasta pieniä nokareita ja lisää nokareet keittoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Tarjoa keitto höyryävän kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku