Gulassikeitto
Maukas ja täyttävä gulassikeitto edustaa klassista unkarilaista keittiötä. Olennainen osa keittoa ovat cispetke, eli pienet pastanokareet. Ne tekevät keitosta täyteläisen ja ruokaisan.
8 annosta
- 2 rkl suolatonta voita
- 2 keskikokoista sipulia
- 1 rkl paprikajauhetta
- ½ tl juustokuminansiemeniä
- 1 kg naudan palapaistilihaa
- 1 raaka peruna raastettuna
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 1/4 litraa lihalientä
- ½ kg kuorittuja perunoita
- 1 vihreä paprika
Pastanokareet
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 1 muna
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi liha. Paista sipulit rasvassa kullanruskeiksi. Lisää paprikajauhe, juustokuminansiemenet ja lihakuutiot sekä raastettu peruna. Hauduta kannen alla 10 minuuttia, sekoita usein.
2. Lisää tomaattipyree ja kolme desiä lihalientä. Hauduta vielä noin tunti, kunnes liha on mureaa. Paloittele perunat ja paprika, josta on poistettu siemenet. Lisää perunan. ja paprikanpalat ja loppu lihaliemi keittoon. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä.
3. Klimpit: Sekoita jauhot ja muna. Lisää suola samalla kun työstät taikinan käsin tasaiseksi.
4. Kun keitto on lähes valmis, nypi klimppitaikinasta pieniä nokareita ja lisää nokareet keittoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Tarjoa keitto höyryävän kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi