Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Salaattia kurkulla ja ravunpyrstöillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji vaatii hieman valmisteluja. Jos keräännytte grillin ympärillä, salaatin voi hyvin tarjoilla pitaleiviltä.

Neljälle

  • 1 prk ravunpyrstöjä liemessä
  • 1 lavakurkku
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Tarjoiluun

  • 4 pitaleipää

Valmistusohje

1. Valuta ravunpyrstöt. Kuori kurkku, poista siemenet ja paloittele puolikuiksi. Sekoita kurkku ja suola suuressa kulhossa, anna levätä n. 30 minuuttia ja kaada neste pois.

2. Tee liemi etikasta, vedestä, sokerista, valkopippurista ja hienonnetusta tillistä. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Laita kurkut kulhoon ja kaada liemi päälle. Anna maustua muutama tunti.

3. Kääntele ravunpyrstöt kurkkusalaattiin ja tarjoile, mielellään pitaleiviltä.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti