Haalea perunasalaatti savulihan seuraksi

Tarjoile tämä herkullinen perunasalaatti haaleana, siten se maistuu parhaalta. Ja ehdottomasti parasta siitä tulee uusista perunoista tehtynä. Seuraksi sopivat kaikki savulihat, esimerkiksi savustettu lampaanviulu tai maalaispalvi.

Neljälle

  • 700 g perunoita
  • 4 salottisipulia
  • 2 rkl kaprista
  • 2 rkl voita
  • 5 dl kanalientä

Koristeluun

  • 12 kaprista
  • 4 salaattisipulia

Tarjoiluun

  • 500 g savustettua lampaanviulua,
  • maalaispalvia tai muuta savulihaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat tai pese uudet perunat hyvin, niitä ei tarvitse kuoria. Pienet perunat voit jättää kokonaisiksi, isommat lohkotaan. Kuori salottisipulit ja silppua ne. Hienonna kaprikset. Kuullota sipuli- ja kaprissilppu voissa, älä ruskista sipulia.

2. Kaada sipuli-kaprisseoksen päälle kasvisliemi ja lisää perunat, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla, kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta. Silppua salaattisipulit. Jaa haalea salaatti lämmitetyille syville lautasille. Koristele salaattisipulilla ja kapriksilla. Tarjoile kylmän savulihan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.