Kalafileet puikulaperunoiden ja tuoreiden punajuurten kera

Tämä ruokalaji on helppo ja nopea valmistaa. Kapris on hieno vastakohta kalan ja perunoiden miedoille mauille.

Neljälle

  • 600 g kalafileetä/fileitä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 keltasipuli
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 kg puikulaperunoita
  • ½ kg punajuuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja lohko perunat ja huuhdo ne kylmässä vedessä. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita perunat voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja punajuuret toiseen, paista uunissa 25-30 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja paista pehmeäksi voissa. Sekoita kapristen kera.

3. Mausta kala/kalat suolalla ja pippurilla ja paista voissa. Asettele vadille ja koristele kapris-sipulisekoituksella. Tarjoile puikulaperunoiden ja punajuurten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!