Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosuklaasydän-muffinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkulliset suklaamuffinit helpottavat makean nälkää! Näihin muffineihin käytetään sekä valkoista että tummaa suklaata. Kerman voi korvata smetanalla, kevyemmällä piipämmä tai esim. soijakermalla.

15-20 kpl

  • 3½ dl karkea tai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g tummaa suklaata rouheena
  • 3 munaa
  • 1,2 dl juoksevaa margariinia (100 g)
  • 2 dl kermaa tai kemavalmistetta

Suklaasydän

  • 100 g valkosuklaapaloja (n. 10 palaa)

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paina lopuksi jokaisen muffinin keskelle puolikas pala suklaata (tai halutessasi oikein suklaisen, laita kokonainen pala).

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa muffinien koko.

VINKKI: Tee suklaaosuus toisinpäin, käytä taikinan valkosuklaata rouheena ja käytä suklaasydämiin tummaa suklaata.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Makeat muffinit