Halstrattu graavilohi ja sinappimuhennetut perunat

Kokeile modernia versiota perinneruoasta. Temppu on siinä, että paahtaa lohen hyvin nopeasti erittäin kuumalla pannulla, niin että kala lämpenee sisältäkin, muttei ole kuitenkaan läpikypsä.

Neljälle

  • 600 g graavilohta

Sinappimuhennetut perunat

  • 12 keitettyä perunaa
  • 20 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl kermaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl ranskalaista karkeaa sinappia
  • ½ rkl sokeria
  • ½ dl tillisilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi kahdeksaksi viipaleeksi ja pane kylmään.

2. Muhennetut perunat: Viipaloi perunat ja anna olla huoneenlämmössä. Sulata voi kasarissa, lisää jauho ja kuullota ruskistamatta. Lisää kerma ja maito vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa, hämmennä, ettei se pala pohjaan ja hauduta vielä 5 minuuttia. Sekoita koko ajan! Sekoita sinappi ja sokeri ja mausta kastike sinappiseoksella, suolalla, pippurilla ja tillisilpulla. Kääntele perunat muhennokseen.

3. Kuumenna paistinpannu oikein kuumaksi ja halstraa lohisiivuja kuivalla pannulla 25-30 sekuntia kummaltakin puolelta. Tarjoile lohi välittömästi muhennetun perunan ja sitruunalohkojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!