Halstrattu graavilohi ja sinappimuhennetut perunat
Kokeile modernia versiota perinneruoasta. Temppu on siinä, että paahtaa lohen hyvin nopeasti erittäin kuumalla pannulla, niin että kala lämpenee sisältäkin, muttei ole kuitenkaan läpikypsä.
Neljälle
- 600 g graavilohta
Sinappimuhennetut perunat
- 12 keitettyä perunaa
- 20 g voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl kermaa
- 4 dl maitoa
- 2 rkl ranskalaista karkeaa sinappia
- ½ rkl sokeria
- ½ dl tillisilppua
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 4 sitruunalohkoa
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi kahdeksaksi viipaleeksi ja pane kylmään.
2. Muhennetut perunat: Viipaloi perunat ja anna olla huoneenlämmössä. Sulata voi kasarissa, lisää jauho ja kuullota ruskistamatta. Lisää kerma ja maito vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa, hämmennä, ettei se pala pohjaan ja hauduta vielä 5 minuuttia. Sekoita koko ajan! Sekoita sinappi ja sokeri ja mausta kastike sinappiseoksella, suolalla, pippurilla ja tillisilpulla. Kääntele perunat muhennokseen.
3. Kuumenna paistinpannu oikein kuumaksi ja halstraa lohisiivuja kuivalla pannulla 25-30 sekuntia kummaltakin puolelta. Tarjoile lohi välittömästi muhennetun perunan ja sitruunalohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku