Turskafileetä ja muhennettua perunaa
Paneroimalla kalan siitä tulee sekä ruokaisampi että maukkaampi. Samalla tavalla voit myös paistaa muita valkolihaisia kaloja. Muhennetut perunat sopivat mainiosti myös riimisuolatun lohen kera. Ympäristötietoiselle seiti- tai hokifilee on hyvä vaihtoehto turskafileen sijaan.
Neljälle
- 600 g turskafileetä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1-2 kananmunaa
- 1 dl ruisjauhoja
- suolaa, pippuria
- voita paistamiseen
Perunat
- 700 g perunoita
- ½ dl ruokakermaa
- 2 ½ dl maitoa
- tarvittaessa maizenaa
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- suolaa, pippuria
Tarjoiluun
- 1 sitruuna, lohkoina
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi perunat, kuten Janssonin kiusaukseen. Keitä suikaleet lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, anna höyryn haihtua.
2. Keitä kerma ja maito, anna porista hetki. Suurusta maizenalla, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan, jos seos on liian löysää. Säästä pari tillinoksaa koristeluun, hienonna loput ja kääntele kattilaan perunoiden kera. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Mausta ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele turska ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi ruisjauhoissa. Paista kullanruskeaksi voissa.
4. Kuumenna muhennetut perunat kiehuvaksi, tarjoile kalan kera sitruunan ja tillin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa