Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdettua lohta ja ohrarisottoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen lohi saa kaverikseen hieman erilaisempaa risottoa, joka valmistetaan ohrasta.

Ainekset

  • 700 g lohifileetä
  • suolaa
  • 3 dl ohrasuurimoita
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 3 dl valkoviiniä
  • 0,5 g sahramia
  • 6 dl kalalientä
  • 30 g parmesania
  • 1 dl kermaa
  • nippu basilikaa

Valmistusohje

Leikkaa lohi nahkoineen noin sentin paksuisiksi paloiksi. Mausta ne suolalla pinnoiltaan. Kuumenna paistinpannu hyvin ja paahda kalapalat siinä molemmin puolin

Kuumenna kattila ja siinä oliiviöljyä. Kaada ohrasuurimot ja silputtu sipuli ja kuullota niin, että sipulit hiukan pehmenevät. Kaada valkoviini päälle ja mausta sahramilla.

Kuumenna kalalientä ja lisää sitä ohrarisottoon vähitellen kunnes ohra on kypsää. Raasta parmesania joukkoon ja notkista lopuksi kermalla. Nosta kattila sivuun hellalta ja viimeistele risotto basilikalla.

Tuoreimmat aiheesta

Paahdettu lohi