Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdettua cajun-lohta ja kapriskastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile lohta Antti Vahteran tapaan! Mausteisen lohen kanssa toimii raikas kermaviilikastike.

Lohi

  • 600 g suomustettua lohifileetä
  • cajun-maustetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä

Kapriskastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 0,5 dl majoneesia
  • sitruunanmehua
  • 0,5 dl kapriksia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 dl tillisilppua
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä

Valmistusohje

Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat cajun-mausteella pippurilla ja suolalla.

Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava.

Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja tarkista maku.

Tarjoile lohi kastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Paahdettu lohi