Grillattu entrecôte vihannespihvien kera
Paistettujen tai grillattujen entrecôteviipaleiden kanssa sopii hyvin tarjoilla vihannespihvejä ja muuta hauskaa lisuketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 viipaletta entrecôtea, à 125-150 g
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Vihannespihvit
- 450 g keitettyä perunaa
- 225 g keitettyä ruusukaalia
- 100 g keltasipulia
- 25 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 3 rkl neutraalia öljyä
Tarjoiluun
- friteerattuja sipulirenkaita
- paistettuja herkkusieniä
- grillattuja tomaatteja
- maustevoita
Valmistusohje
1. Vihannespihvit: Kuori ja hienonna sipuli. Muussaa perunat ja voi, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta ruusukaalit. Sekoita sipuli ja ruusukaali perunamuusiin. Muotoile neljäksi pyöreäksi pihviksi.
2. Mausta lihaviipaleet suolalla ja pippurilla. Paista vihannespihvejä 6 minuuttia molemmin puolin miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Paista tai grillaa lihaviipaleita 3 minuuttia molemmin puolin keskilämmöllä. Tarjoile lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras