Keitettyä turskaa ja vihanneksia
Kevyt suolaus muutama tunti ennen keittämistä tekee lihasta kiinteää ja hohtavaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 turskan selkäpalaa, à 150 g
- 1 rkl suolaa
- 2 porkkanaa
- 150 g vihreitä papuja
- 1 lohko salaattikiinankaalia
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Suolaa kalapalat joka puolelta ja anna vetäytyä jääkaapissa reilu tunti.
2. Kuori ja huuhtele porkkana, paloittele ne pieniksi, viistoiksi paloiksi. Paloittele salaattikiinankaali pienemmäksi, puhdista pavut. Keitä vihannekset pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
3. Laita turska ylösalaisin käännetylle lautaselle kattilaan. Kaada kattilaan hieman vettä ja höyrytä kala kannen alla, mutta vahdi, ettei vesi kiehu liian kovaa. Kala on valmis 8-10 minuutin kuluttua, sisälämpötilan tulee olla 58 astetta. Tarjoile heti vihannesten ja lehtipersiljan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku