Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Halstrattua kuhaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuha on yksi klassisista kalasuosikeistamme. Maukkainta se on paistettuna tai halstrattuna. Jos valmistat sen grillipannussa, kannattaa laittaa pannuun kaveriksi nokare voita, joka kohottaa kalan makua. Paista kuha mielellään nahan kanssa.

Neljälle

  • 600 g kuhafileetä
  • voita
  • 12-16 tuoretta herkkusientä
  • 4 kevätsipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 3 tomaattia
  • 1 rkl kalafondia
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Paloittele kala annospaloiksi. Ruskista voita kevyesti pannussa, laita kalapalat pannuun nahkapuoli alaspäin. Käännä palat parin minuutin jälkeen ja jatka paistamista. Nosta kalat pannulta ja pidä ne lämpiminä folion alla. Jätä rasva pannuun.

2. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Paloittele kevätsipulit ja suikaloi tilli. Kalttaa tomaatit nopeasti kiehuvassa vedessä. Vedä pois kuoret ja kuutioi hedelmäliha.

3. Ruskista herkkusienet kalan paistorasvassa, kääntele mukaan kevätsipuli ja anna sipulin pehmetä. Lisää tilli ja tomaatti. Vatkaa kalafondi ja tilkka vettä ja lisää pannuun. Maista, mausta tarvittaessa, keitä pari minuuttia.

4. Laita kalapalat pannuun ja anna lämmetä. Tarjoile mielellään perunamuusin tai kuskusin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala