Kuhafilee ja paistettu kurkku
Kalan valmistaminen on helppoa. Jos on aikaa, on hyvä hieroa kalafileisiin vähän suolaa ja pitää niitä kylmässä kypsentämiseen asti. Silloin kalanlihasta tulee kiinteää ja koostumukseltaan hienoa. Tällä kertaa tarjoilemme paistetun kalan kanssa paistettua kurkkua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 annosfileetä kuhaa
- 2 tl suolaa
- 1 dl vehnäjauhoa
- 50 g voita
- valkopippuria
- ½ kurkku
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- sitruunaa
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuivaa kuhafileet ja vedä säderuodot irti pinseteillä tai pihdeillä. Suolaa fileet ja pane ne jääkaappiin joksikin tunniksi.
2. Kuori kurkku ja halkaise se pitkittäin. Raaputa siemenet pois lusikalla. Viipaloi kurkunpuolikkaat ja ryöppää minuutti vähäsuolaisessa vedessä. Valuta viipaleet ja paista ne voissa. Pidä lämpimänä.
3. Jauhota ja paista kalafileet kullanvärisiksi voissa. Mausta jauhetulla valkopippurilla ja nosta fileet lämpimille lautasille. Lisää kurkut ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku