Kuhafilee ja paistettu kurkku

Kalan valmistaminen on helppoa. Jos on aikaa, on hyvä hieroa kalafileisiin vähän suolaa ja pitää niitä kylmässä kypsentämiseen asti. Silloin kalanlihasta tulee kiinteää ja koostumukseltaan hienoa. Tällä kertaa tarjoilemme paistetun kalan kanssa paistettua kurkkua.

Neljälle

  • 4 annosfileetä kuhaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 50 g voita
  • valkopippuria
  • ½ kurkku

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • sitruunaa
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa kuhafileet ja vedä säderuodot irti pinseteillä tai pihdeillä. Suolaa fileet ja pane ne jääkaappiin joksikin tunniksi.

2. Kuori kurkku ja halkaise se pitkittäin. Raaputa siemenet pois lusikalla. Viipaloi kurkunpuolikkaat ja ryöppää minuutti vähäsuolaisessa vedessä. Valuta viipaleet ja paista ne voissa. Pidä lämpimänä.

3. Jauhota ja paista kalafileet kullanvärisiksi voissa. Mausta jauhetulla valkopippurilla ja nosta fileet lämpimille lautasille. Lisää kurkut ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!