Paistettu kalafilee purjopedillä
Paistettua kalafileetä voi mainiosti tarjoilla purjopediltä. Valitse tähän reseptiin kiinteälihaista kalaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 700 g kalafileitä
- 400 g sieniä
- 4 purjoa
- 2 dl kalalientä
- 1 dl kuohukermaa
- voita paistamiseen ja kastikkeeseen
- ½ tl viherpippuria
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Puhdista ja puolita sienet. Halkaise ja huuhdo purjot, paloittele 10 cm paloiksi. Laita purjot pannuun, kaada kalaliemi päälle ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada liemi kattilaan ja lisää kerma ja viherpippurit. Anna kiehua kokoon hieman.
2. Suolaa kalafileet ja paista ne kullanruskeiksi voissa. Paista sienet rapeiksi toisessa pannussa.
3. Asettele purjot lautasille, kalaa ja sieniä päälle, ympärille kastiketta. Vatkaa mielellään kastiketta kuohkeaksi ennen tarjoilua. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku