Paistettu kalafilee purjopedillä

Paistettua kalafileetä voi mainiosti tarjoilla purjopediltä. Valitse tähän reseptiin kiinteälihaista kalaa.

Neljälle

  • 700 g kalafileitä
  • 400 g sieniä
  • 4 purjoa
  • 2 dl kalalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • voita paistamiseen ja kastikkeeseen
  • ½ tl viherpippuria
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja puolita sienet. Halkaise ja huuhdo purjot, paloittele 10 cm paloiksi. Laita purjot pannuun, kaada kalaliemi päälle ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada liemi kattilaan ja lisää kerma ja viherpippurit. Anna kiehua kokoon hieman.

2. Suolaa kalafileet ja paista ne kullanruskeiksi voissa. Paista sienet rapeiksi toisessa pannussa.

3. Asettele purjot lautasille, kalaa ja sieniä päälle, ympärille kastiketta. Vatkaa mielellään kastiketta kuohkeaksi ennen tarjoilua. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!