Halstrattua siikaa, perunasurvos keitetyn kananmunan kanssa, ruohosipulikurkkua
Kun Porissa kokataan on keittiössä luonnollisesti myös hienoa kotimaista siikaa. Petteri Luodon grillissä tänään siikaa ja lisukkeina perunasurvosta ja kanamunaa. Kesäkeittiön vieraana kuudennen sukupolven kalastaja Sami Veneranta, joka toi Petterille tietenkin tuoreet siiat mukanaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 2 kokonaista siika
- puolikkaan sitruunan raastettu kuori
- 100 g voita
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- suolaa, mustapippuria myllystä
Perunasurvos keitetyn kananmunan kanssa
- 4 varhaisperunaa
- 100 g voita
- 2 kananmunaa keitettynä
- 1 rkl raastettua piparjuurta
- puolikkaan sitruunan raastettu kuori
- suolaa ja pippuria
Ruohosipulikurkut
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 kurkku
Valmistusohje
Mausta kokonaiset peratut siikafileet reilusti suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita kulhossa pehmeä voi, raastettua sitruunan kuorta ja hienonnettua tilliä.
Grillaa siiat grillissä, voit myös käyttää halsteria, joka helpottaa grillausta. Käännä kaloja välillä. Ota pois grillistä ja sivele kaloihin reilusti pehmeää maustevoita.
Keitä varhaisperunat suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois.
Lisää kuoritut, keitetyt kananmunat ja voita. Painele perunat ja keitetyt munat isolla haarukalla karkeaksi survokseksi. Sekoita joukkoon raastettua piparjuurta, suolaa ja pippuria.
Kiehauta ensin etikkaliemi: väkiviinaetikka – sokeri – vesi. Jäähdytä. Viipaloi kuoritusta kurkusta ohuita viipaleita ja laita liemeen tunnin ajaksi ennen tarjoilua. Kaada liemi pois kurkuista ja lisää hienonnettua ruohosipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka