Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Halstrattua siikaa, perunasurvos keitetyn kananmunan kanssa, ruohosipulikurkkua

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun Porissa kokataan on keittiössä luonnollisesti myös hienoa kotimaista siikaa. Petteri Luodon grillissä tänään siikaa ja lisukkeina perunasurvosta ja kanamunaa. Kesäkeittiön vieraana kuudennen sukupolven kalastaja Sami Veneranta, joka toi Petterille tietenkin tuoreet siiat mukanaan.

Ainekset

  • 2 kokonaista siika
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori
  • 100 g voita
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Perunasurvos keitetyn kananmunan kanssa

  • 4 varhaisperunaa
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa keitettynä
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori
  • suolaa ja pippuria

Ruohosipulikurkut

  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 kurkku

Valmistusohje

Mausta kokonaiset peratut siikafileet reilusti suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita kulhossa pehmeä voi, raastettua sitruunan kuorta ja hienonnettua tilliä.

Grillaa siiat grillissä, voit myös käyttää halsteria, joka helpottaa grillausta. Käännä kaloja välillä. Ota pois grillistä ja sivele kaloihin reilusti pehmeää maustevoita.

Keitä varhaisperunat suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois.

Lisää kuoritut, keitetyt kananmunat ja voita. Painele perunat ja keitetyt munat isolla haarukalla karkeaksi survokseksi. Sekoita joukkoon raastettua piparjuurta, suolaa ja pippuria.

Kiehauta ensin etikkaliemi: väkiviinaetikka – sokeri – vesi. Jäähdytä. Viipaloi kuoritusta kurkusta ohuita viipaleita ja laita liemeen tunnin ajaksi ennen tarjoilua. Kaada liemi pois kurkuista ja lisää hienonnettua ruohosipulia.

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala