Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hanhiconfit ja rakuunalinssit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hanhiconfit nauttii rasva- tai öljykylvystä. Kypsät koivet tarjoillaan rakuunalinssien kera.

Ainekset

  • 4 hanhenkoipea
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 laakerinlehti
  • puolikas valkosipuli
  • muutama timjaminoksa
  • hanhenrasvaa tai kasvisöljyä

Valmistusohje

Laita koivet suolaan maustumaan hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä päivänä.

Pyyhi suolat pois ja aseta koivet uunivuokaan tai pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehti, puolikas valkosipuli ja timjaminoksat.

Lado päälle hanhenrasvaa niin, että koivet peittyvät kokonaan (voit käyttää myös oliiviöljyä, ei kuitenkaan neitsytöljyä).

Kypsyttele uunissa matalassa lämmössä 90–120 asteessa 5–6 tuntia, ehkä jopa yön yli riippuen koipien koosta ja laadusta. Öljy ei saa kiehua kuplilla, mutta ”hymyillä” siinä rajamailla. Kannattaa käyttää lämpömittaria ja optimoida lämpötila: 90–96 ºC on täydellinen lämpö. Koipi on kypsä, kun se irtoaa hyvin luusta.

Tarjoa rakuunalinssien kanssa.

Huom! Jos annat konfitin jäähtyä rasvassa, se säilyy siinä viikkoja ja maku sen kun paranee!

Tuoreimmat aiheesta

Riista