Hanin villiyrttipesto
10.6.2015. Hortoilijan unelmaresepti! Hanin villiyrttipestossa hyödynnetään luonnon antimia. Muista kuitenkin, ettei luonnosta kannata poimia mitään kasvia tunnistamatta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Villiyrttejä n. 2 dl repien pienennettynä (esim. pihatähtimö, vuohenputki, voikukka, kuusen kerkkiä, peltokanan kaali, maitohorsma)
- n. 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä, myös cashew-pähkinät käyvät
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 dl oliiviöljyä luomuna
- ½ luomusitruunan mehu
- pala parmesan juustoa
Valmistusohje
Laita ainekset blenderiin ja pyöräytä samettiseksi pestoksi. Nauti tuoreeltaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka