Kaalikeitto makkaralla
Tartu tilaisuuteen ja nauti kaalista, kun se on syksyllä makoisimmillaan. Tässä kotiruoassa on paljon muutakin kuin kaalia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 500 g keräkaalia
- 300 g porkkanoita
- 5 keskikokoista perunaa
- 1 nippu persiljaa
- 1 tl kuivattua meiramia
- 6 maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1½ l laihaa kanalientä
- 1 lihaisa makkara
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja perunat ja puhdista kaali, leikkaa sitten kaikki kaksisenttisiksi kuutioksi. Silppua persilja.
2. Pane kaikki ainekset persiljaa lukuun ottamatta pataan, kiehauta ja hauduta sitten melko alhaisella lämmöllä ilman kantta puolen tunnin ajan.
3. Poimi kypsä makkara pois. Leikkaa se paloiksi tai siivuiksi ja pane takaisin pataan. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa perinteiseen tapaan näkkileivän ja juuston kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku