Kaalikeitto makkaralla

Tartu tilaisuuteen ja nauti kaalista, kun se on syksyllä makoisimmillaan. Tässä kotiruoassa on paljon muutakin kuin kaalia.

4 annosta

  • 500 g keräkaalia
  • 300 g porkkanoita
  • 5 keskikokoista perunaa
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 6 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1½ l laihaa kanalientä
  • 1 lihaisa makkara

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja perunat ja puhdista kaali, leikkaa sitten kaikki kaksisenttisiksi kuutioksi. Silppua persilja.

2. Pane kaikki ainekset persiljaa lukuun ottamatta pataan, kiehauta ja hauduta sitten melko alhaisella lämmöllä ilman kantta puolen tunnin ajan.

3. Poimi kypsä makkara pois. Leikkaa se paloiksi tai siivuiksi ja pane takaisin pataan. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa perinteiseen tapaan näkkileivän ja juuston kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.