Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaalikeitto makkaralla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tartu tilaisuuteen ja nauti kaalista, kun se on syksyllä makoisimmillaan. Tässä kotiruoassa on paljon muutakin kuin kaalia.

4 annosta

  • 500 g keräkaalia
  • 300 g porkkanoita
  • 5 keskikokoista perunaa
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 6 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1½ l laihaa kanalientä
  • 1 lihaisa makkara

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja perunat ja puhdista kaali, leikkaa sitten kaikki kaksisenttisiksi kuutioksi. Silppua persilja.

2. Pane kaikki ainekset persiljaa lukuun ottamatta pataan, kiehauta ja hauduta sitten melko alhaisella lämmöllä ilman kantta puolen tunnin ajan.

3. Poimi kypsä makkara pois. Leikkaa se paloiksi tai siivuiksi ja pane takaisin pataan. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa perinteiseen tapaan näkkileivän ja juuston kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto