Salaattipata
Vihreätä salaattia voi aivan mainiosti keittää. Jos haluat kokonaan vegetaarisen aterian, jätä pekoni pois.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 lehtisalaattikerää
- 140 g pekonikuutioita
- 1 iso sipuli silputtuna
- 200 g herkkusieniä silputtuna
- 2 porkkanaa silputtuna
- 1 dl kermaa
- 1 maustemitta timjamia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sido salaattikerät talousnarulla ja ryöppää niitä pari minuuttia vähäsuolaisessa vedessä. Poista narut ja valuta.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise salaattikerät ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ruskista pekoni ja kaada salaatin päälle. Paista vielä vihanneksia ja sieniä voissa pannulla ja kumoa nekin uunivuokaan. Kaada päälle kerma, mausta ja laita uuniin 5-10 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi