Salaattipata
Julkaistu
Vihreätä salaattia voi aivan mainiosti keittää. Jos haluat kokonaan vegetaarisen aterian, jätä pekoni pois.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 lehtisalaattikerää
- 140 g pekonikuutioita
- 1 iso sipuli silputtuna
- 200 g herkkusieniä silputtuna
- 2 porkkanaa silputtuna
- 1 dl kermaa
- 1 maustemitta timjamia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sido salaattikerät talousnarulla ja ryöppää niitä pari minuuttia vähäsuolaisessa vedessä. Poista narut ja valuta.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise salaattikerät ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ruskista pekoni ja kaada salaatin päälle. Paista vielä vihanneksia ja sieniä voissa pannulla ja kumoa nekin uunivuokaan. Kaada päälle kerma, mausta ja laita uuniin 5-10 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku