Salaattipata

Vihreätä salaattia voi aivan mainiosti keittää. Jos haluat kokonaan vegetaarisen aterian, jätä pekoni pois.

Neljälle

  • 4 lehtisalaattikerää
  • 140 g pekonikuutioita
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 200 g herkkusieniä silputtuna
  • 2 porkkanaa silputtuna
  • 1 dl kermaa
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sido salaattikerät talousnarulla ja ryöppää niitä pari minuuttia vähäsuolaisessa vedessä. Poista narut ja valuta.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise salaattikerät ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ruskista pekoni ja kaada salaatin päälle. Paista vielä vihanneksia ja sieniä voissa pannulla ja kumoa nekin uunivuokaan. Kaada päälle kerma, mausta ja laita uuniin 5-10 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat