Hapankaaliröttöset
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- n. ½ rasia hapankaalia (200 g)
- 5 dl maitoa
- 250 g voita
- 25 g hiivaa
- suolaa
- 2 tl fenkolin siemeniä
- 1 kananmuna
- n. 12 dl jauhoja
- n. 1 dl sulaa voita voiteluun
Valmistusohje
Nosta kaikki ainekset huoneen lämpöön ennen leipomisen aloittamista. Lämmitä ensin maito reilusti kättä lämpimämmäksi ja nosta pois liedeltä / mikrosta. Sekoita voi maitoon ja anna sulaa rauhassa, voi ja huoneenlämpö viilentävät maitoa. Kun liemi on kädenlämpöistä, murenna sekaan hiiva. Lisää mausteet ja kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja sen verran, että taikinasta tulee kimmoisa, mutta pehmeä. Anna kohota tunnin verran.
Ota taikinasta yksi kerrallaan kouran kokoisia palloja. Levitä pallo leivitetyllä työpöydällä n. sentin paksuiseksi pyöreäksi levyksi, laita keskelle ruokalusikallinen hapankaalia ja rypytä reunat päälle. Keskelle jää pieni aukko, josta voi kurkistaa täytettä. Voitele sulalla voilla ja paista uunissa 200°c:ssa n. 20 min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku