Marinoidut pihvivartaat wokin kera
Grillatut vartaat maistuvat hyvältä wokattujen vihannesten kera. Nämä vartaat marinoidaan ensin tunnin ajan ja tarjoillaan sitten ihanan grillikastikkeen kera. Keitetty riisi sopii hyvin lisukkeeksi.
Neljälle
- 600 g pihvilihaa
- 1 salottisipuli
- ½ punasipuli
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 prk vesikastanjoita
Marinadi
- 1 rkl hienonnettua, tuoretta inkivääriä
- 1 rkl hienonnettua sipulia
- ½ punainen chili
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 1 tl kurkumaa
- 2 tl sambal oelekia
- 1 rkl kiinalaista soijaa
Grillikastike
- 1 dl kuutioitua paprikaa
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl chilikastiketta
- 2 dl lientä
- 1 tl hienonnettua, tuoretta inkivääriä
- 1 tl kiinalaista soijaa
- voita paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hienonna chili. Sekoita marinadiin soija ja öljy. Purista mukaan valkosipuli ja lisää chili, inkivääri ja sipuli, mausta kurkumalla ja sambal oelekilla. Leikkaa liha pieniksi paloiksi ja laita marinadiin n. 1 tunniksi. Pujota lihat grillitikkuihin.
2. Grillikastike: Kuutioi paprika ja paista voissa. Kaada paprika, chilikastike, liemi ja soija kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja hienonna inkivääri ja lisää kastikkeeseen, purista mukaan valkosipuli ja lisää sinappi. Anna kastikkeen kiehua kokoon hieman. Siivilöi.
3. Kuori ja suikaloi salottisipuli ja punasipuli. Kuori ja leikkaa porkkana ja palsternakka tangoiksi. Wokkaa ne ja lisää vesikastanjat. Grillaa vartaita 5-10 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla. Asettele vihannekset vadille ja vartaat niiden päälle. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku