Marinoidut pihvivartaat wokin kera

Grillatut vartaat maistuvat hyvältä wokattujen vihannesten kera. Nämä vartaat marinoidaan ensin tunnin ajan ja tarjoillaan sitten ihanan grillikastikkeen kera. Keitetty riisi sopii hyvin lisukkeeksi.

Neljälle

  • 600 g pihvilihaa
  • 1 salottisipuli
  • ½ punasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 prk vesikastanjoita

Marinadi

  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • ½ punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl sambal oelekia
  • 1 rkl kiinalaista soijaa

Grillikastike

  • 1 dl kuutioitua paprikaa
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl chilikastiketta
  • 2 dl lientä
  • 1 tl hienonnettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hienonna chili. Sekoita marinadiin soija ja öljy. Purista mukaan valkosipuli ja lisää chili, inkivääri ja sipuli, mausta kurkumalla ja sambal oelekilla. Leikkaa liha pieniksi paloiksi ja laita marinadiin n. 1 tunniksi. Pujota lihat grillitikkuihin.

2. Grillikastike: Kuutioi paprika ja paista voissa. Kaada paprika, chilikastike, liemi ja soija kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja hienonna inkivääri ja lisää kastikkeeseen, purista mukaan valkosipuli ja lisää sinappi. Anna kastikkeen kiehua kokoon hieman. Siivilöi.

3. Kuori ja suikaloi salottisipuli ja punasipuli. Kuori ja leikkaa porkkana ja palsternakka tangoiksi. Wokkaa ne ja lisää vesikastanjat. Grillaa vartaita 5-10 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla. Asettele vihannekset vadille ja vartaat niiden päälle. Tarjoile kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.