Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Harri Syrjäsen paistettua haukea, fenkolisalaattia ja manteliperunoita

Julkaistu 11.06.2015 11:56

Harri Syrjäsen reseptillä hauki paistuu herkulliseksi.

Paistettu hauki

  • 600 g haukifileetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • piparjuurilastuja

Paistettua fenkolia ja sydänsalaattia

  • 1 iso fenkoli
  • 2 sydänsalaattia
  • voita paistamiseen
  • ½ sitruunan mehua
  • suolaa ja pippuria

Manteliperunat

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • timjamia, suolaa ja pippuria
  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

Poista tarvittaessa haukifileestä ruodot (ohje löytyy videona Youtubesta). Leikkaa haukifilee haluttuun annoskokoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannu ja paista haukipalat voissa piparjuurilastujen kanssa. Tarjoa hauki paistetun fenkolin ja sydänsalaatin kanssa.

Pese fenkoli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele myös sydänsalaatti huolellisesti ja leikkaa 4 osaan pituussuunnassa. Kuumenna voi paistinpannussa ja lisää pannulle ensimmäisenä fenkolin lohkot. Paista fenkoleita muutama minuutti. Lisää lopuksi sydänsalaatin lohkot ja jatka paistamista hetki. Mausta lopuksi sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.

Laita pestyt perunat uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamin oksilla. Pirskota päälle oliiviöljy.

Paahda perunoita uunissa 200 asteessa noin 25–30 minuuttia. Paahda mantelit laakeassa pannussa kauniin ruskeiksi.

Rouhi mantelit veitsellä pieniksi paloiksi ja sekoita paahdettujen perunoiden joukkoon.

Tuoreimmat aiheesta

Päivän resepti