Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kartanon kananpoikaa paistetun pinaatin ja lohkoperunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ranskalaisella sinapilla maustettu kana on varma perjantaimenestys. Tarjoile voissa paistetun pinaatin ja perunalohkojen kanssa.

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 60 g savukinkkua
  • 2 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • ½ rkl ranskalaista sinappia
  • 2 dl juustoraastetta

Pinaatti

  • 200 g tuoretta pinaattia
  • ½ keltasipuli
  • voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • jauhettua muskottipähkinää

Lohkoperunat

  • 1 kg perunoita
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Lohkoperunat: Kuori ja lohko perunat ja ruskista margariini-öljyseoksessa. Laita paistetut lohkot uuninkestävään vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla ja paista valmiiksi uunissa 175 asteessa, n. 15-20 minuuttia.

2. Kana: Puhdista fileet, laita ne uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi kinkku erittäin pieneksi ja sekoita kuutiot, ranskankerma, persilja, sinappi ja juusto. Levitä seos kanojen päälle, paista kanavuokaa 175-200 asteessa uunissa 15-20 minuuttia.

3. Pinaatti: Huuhdo pinaatti erittäin tarkoin kylmässä vedessä ja leikkaa tai revi se karkeiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja paista nokareessa voita ilman että sipulit ruskistuvat. Lisää pinaatti ja paista hetki, mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella muskottia.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika