Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta
Julkaistu
Tämä pippurinen pasta sopii vaikka isänpäiväruoaksi! Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta valmistuu yhdessä kasarissa.
Ainekset
- 300 g possun ulkofilee
- 300 g pastaa
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 omenaa (Granny Smith)
- 10–15 ruskeaa herkkusientä
- 1/2 tl valkopippuri
- 1/2 tl rosepippuri
- 1/2 tl viherpippuri
- 1/2 tl mustapippuri
- tai 2 tl pippuri sekoitusta
- (1 chili)
- 1 rkl dijon sinappia
- pikku nippu timjamia
- 15 lehteä salviaa
- 2 dl creme fraiche
- 8 dl mietoa lihalientä
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta:
- Leikkaa sipuli suikaleiksi ja silppua valkosipuli. Halkaise herkkusienet. Jos haluat tulisemman version, pilko chili (voit jättää tämän myös pois reseptistä).
- Silppua salvia ja timjami pieneksi. Raasta yksi omena ja kuutioi toinen omena. Leikkaa possu suikaleiksi. Rouhi pippurit morttelissa (voit myös käyttää 2 tl pippurisekoitusta).
- Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä, lisää possunsuikaleet, herkkusienet, sipuli, valkosipuli, pippurisekoitus ja raastettu omena.
- Paista sekoitellen, kunnes possussa on väri, mausta suolalla.
- Lisää lihaliemi, timjami, salvia ja creme fraiche, dijon ja kiehauta.
- Lisää pasta ja keitä hiljaa hymyillen noin 12–13 minuuttia.
- Jos käytät chiliä, lisää se tässä vaiheessa. Lisää myös omenalohkot. Keitä vielä 2–3 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiirakka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan