Näin valmistuu Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta:
- Leikkaa sipuli suikaleiksi ja silppua valkosipuli. Halkaise herkkusienet. Jos haluat tulisemman version, pilko chili (voit jättää tämän myös pois reseptistä).
- Silppua salvia ja timjami pieneksi. Raasta yksi omena ja kuutioi toinen omena. Leikkaa possu suikaleiksi. Rouhi pippurit morttelissa (voit myös käyttää 2 tl pippurisekoitusta).
- Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä, lisää possunsuikaleet, herkkusienet, sipuli, valkosipuli, pippurisekoitus ja raastettu omena.
- Paista sekoitellen, kunnes possussa on väri, mausta suolalla.
- Lisää lihaliemi, timjami, salvia ja creme fraiche, dijon ja kiehauta.
- Lisää pasta ja keitä hiljaa hymyillen noin 12–13 minuuttia.
- Jos käytät chiliä, lisää se tässä vaiheessa. Lisää myös omenalohkot. Keitä vielä 2–3 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.