Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta

Tämä pippurinen pasta sopii vaikka isänpäiväruoaksi! Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta valmistuu yhdessä kasarissa.

Ainekset

  • 300 g possun ulkofilee
  • 300 g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 omenaa (Granny Smith)
  • 10–15 ruskeaa herkkusientä
  • 1/2 tl valkopippuri
  • 1/2 tl rosepippuri
  • 1/2 tl viherpippuri
  • 1/2 tl mustapippuri
  • tai 2 tl pippuri sekoitusta
  • (1 chili)
  • 1 rkl dijon sinappia
  • pikku nippu timjamia
  • 15 lehteä salviaa
  • 2 dl creme fraiche
  • 8 dl mietoa lihalientä

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen pippurinen possu-omenapasta:

  1. Leikkaa sipuli suikaleiksi ja silppua valkosipuli. Halkaise herkkusienet. Jos haluat tulisemman version, pilko chili (voit jättää tämän myös pois reseptistä).
  2. Silppua salvia ja timjami pieneksi. Raasta yksi omena ja kuutioi toinen omena. Leikkaa possu suikaleiksi. Rouhi pippurit morttelissa (voit myös käyttää 2 tl pippurisekoitusta).
  3. Kaada kuumaan kasariin oliiviöljyä, lisää possunsuikaleet, herkkusienet, sipuli, valkosipuli, pippurisekoitus ja raastettu omena.
  4. Paista sekoitellen, kunnes possussa on väri, mausta suolalla.
  5. Lisää lihaliemi, timjami, salvia ja creme fraiche, dijon ja kiehauta.
  6. Lisää pasta ja keitä hiljaa hymyillen noin 12–13 minuuttia.
  7. Jos käytät chiliä, lisää se tässä vaiheessa. Lisää myös omenalohkot. Keitä vielä 2–3 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.