Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Myskikurpitsakeitto ja yrttiöljy, Erikan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_03_annos_erika_kuva_juuli_aschan_sveins9509
MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

Ainekset

  • ½ myskikurpitsa
  • 1 keltasipuli
  • 2 salottisipulia
  • 7 dl kuohukermaa
  • 1 prk ranskankermaa
  • ½ pkt Koskenlaskijaa
  • 1 limen mehu
  • voita paistamiseen
  • 1 dl oliiviöljyä
  • persiljaa
  • lipstikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • tabascoa

Valmistusohje

Pilko ja kuori myskikurpitsa, levitä palat uunipellille. Kurpitsojen pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda kurpitsat uunissa kypsäksi.

Kuori ja pilko sipulit. Lisää pannulle voita. Paista sipulit pannulla. Lisää paahdetut kurpitsat. Lisää 7 dl kermaa, ranskankerma ja koskenlaskija. Sekoita keitto sileäksi sauvasekoittimella. 

Mausta keitto suolalla, pippurilla, limen mehulla ja tabascolla, oman maun mukaan.

Ryöppää yrtit. Laita yrtit kutteriin. Lisää 1 dl oliiviöljyä, limen mehu ja suolaa. Aja seos tasaiseksi. 

Siivilöi öljy.

Kokoa annos lautaselle.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit