1/3 myskikurpitsaa
myskikurpitsan siemenet
Koverra kurpitsansiemenet ja keitä kurpitsansiemenet Vellamon vedessä (jätä keitinvettä talteen). Jäähdytä ja kuivaa siemenet. Aseta siemenet leikkuulaudalle ja paina leikkuuveitsellä sisältö ulos. Paahda kuivalla pannulla kevyen ruskeiksi ja rapeiksi, lisää ripaus suolaa.
Leikkaa kurpitsasta kuoret pois ja laita 200 asteeseen uuniin pehmenemään.
Laita voi pannulle ja paahda kaikki kasvisliemen kasvikset reilussa lämmössä pinnalta ruskeaksi. Lisää litra Vellamon vettä ja suola. Anna kiehua vielä hetki.
Ota kurpitsansiemenien keitinvettä ja lisää siihen vähän öljyä.
Sekoita smetanakastikkeen ainekset.
Siivilöi keitinliemi blenderiin. Lisää pehmenneet kurpitsat ja koskenlaskija ja aja tasaiseksi (tarvittaessa lisää kurpitsansiemenien keitinlientä).
Kokoa annos ja koristele auringonkukanversoilla.