Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Paahdettu myskikurpitsakeitto valkopippurismetanalla ja kurpitsaöljyllä, auringonkukanversoja ja suolattuja paahteisia kurpitsansiemeniä ,Sofian resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_03_annos_sofia_kuva_juuli_aschan_sveins9473
MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

KASVISLIEMI

  • 1 iso keltasipuli
  • 100 g juuriselleriä
  • 100 g palsternakkaa
  • 100 g porkkanaa
  • 1 l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 50 g luomuvoita

VALKOSIPULISMETANA

  • smetanaa
  • hyvin vähän ja varoen Jauhettua valkopippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • hyvin vähän ja varoen väkiviinaetikkaa

KURPITSANSIEMENIEN KEITINLIEMIÖLJY

  • rypsiöljyä
  • kurpitsansiemenien keitinvettä

PAAHDETUT JA SUOLATUT KURPITSANSIEMENET

  • kurpitsansiemenet
  • 40 g koskenlaskijaa (musta paketti)
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1/3 myskikurpitsaa

myskikurpitsan siemenet

Koverra kurpitsansiemenet ja keitä kurpitsansiemenet Vellamon vedessä (jätä keitinvettä talteen). Jäähdytä ja kuivaa siemenet. Aseta siemenet leikkuulaudalle ja paina leikkuuveitsellä sisältö ulos. Paahda kuivalla pannulla kevyen ruskeiksi ja rapeiksi, lisää ripaus suolaa.

Leikkaa kurpitsasta kuoret pois ja laita 200 asteeseen uuniin pehmenemään.

Laita voi pannulle ja paahda kaikki kasvisliemen kasvikset reilussa lämmössä pinnalta ruskeaksi. Lisää litra Vellamon vettä ja suola. Anna kiehua vielä hetki.

Ota kurpitsansiemenien keitinvettä ja lisää siihen vähän öljyä.

Sekoita smetanakastikkeen ainekset.

Siivilöi keitinliemi blenderiin. Lisää pehmenneet kurpitsat ja koskenlaskija ja aja tasaiseksi (tarvittaessa lisää kurpitsansiemenien keitinlientä).

Kokoa annos ja koristele auringonkukanversoilla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit