Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Tulista myskikurpitsakeittoa, paahdettuja kurpitsansiemeniä, chiliöljyä ja vaahdotettua smetanaa, Taijan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_03_annos_taija_kuva_juuli_aschan_sveins9485
MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

MYSKIKURPITSASOSE

  • 1 myskikurpitsa
  • 1 kpl kanelitanko
  • 50 g voita
  • 2 dl kuohukermaa

CHILIÖLJY

  • 1 punainen chili
  • ½ dl öljyä

MAUSTETUT KURPITSANSIEMENET

  • kurpitsan siemenet
  • 2 rkl vaahterasiirappia

Valmistusohje

MYSKIKURPITSASOSE: Pilko myskikurpitsa lohkoiksi ja laita kiehumaan kanelitangon kanssa veteen. Anna kiehua, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta blenderillä tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää 50 g voita ja 2 dl kuohukermaa. Siivilöi massa ja tee vaahto sifonilla.

CHILIÖLJY: Kuullota chilisiivut rapeiksi öljyssä ja siirrä sivuun jäähtymään. Ota öljy talteen. Lisää öljy lopuksi keiton päälle.

MAUSTETUT KURPITSANSIEMENET: Laita uuni lämpiämään 200 C. laita siemenet leivinpaperin päälle ja lorauta vaahterasiirappia siemenien päälle. Taita leivinpaperi siemenien päälle, koska poksuvat uunissa kypsyessään.

Ota jäähtymään ja asettele lopuksi annoksen päälle.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit