Kreikkalainen lammas sitruunakastikkeessa
Tämä on kreikkalaista kotiruokaa. Sitruunakastike sopii hienosti lampaanlihaan. Jos haluat pysyä tosikreikkalaisessa, käytä retsina-viiniä kastikkeeseen. Valitse lihaksi sahatut paisti- tai potkaviipaleet.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 1 kg lampaanlihaa
- luineen viipaloituna
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 kurkku tankoina
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 4 munaa
- ½ sitruunan mehu
- 1 rkl maizenaa
- 1 dl keitinlientä
- persiljaa
Valmistusohje
1. Ruskista lihat voissa pannulla. Siirrä lihat pataan. Mausta. Vispaa pannu vedellä ja viinillä ja siivilöi pataan. Murenna joukkoon liemikuutio ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on oikein mureaa. Laita kurkkutangot mukaan aivan loppupuolella.
2. Siivilöi liemi padasta. Vatkaa munia, kunnes ne vaahtoavat kasarissa miedolla lämmöllä. Lisää sitruunamehu ja haalea keitinliemi. Ripota joukkoon jauhoa ja vatkaa, kunnes kastike on saonnut.
3. Ryhmittele lihat ja kurkut vadille ja kaada kastike lihan päälle. Ripota pinnalle persiljaa ja tarjoile puristetun perunan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka