Kanafileet pehmeällä currykastikkeella

Pehmeä currykastike sopii hyvin kanafileiden kanssa. Kastiketta ei ole vaikea valmistaa itse, kokeile!

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 porkkana
  • ½ purjo
  • voita paistamiseen

Currykastike

  • 2+1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl currya
  • 1 dl kanalientä
  • suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata 2 rkl voita kattilassa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Laita sivuun. Anna 1 rkl voita paistua hieman toisessa kattilassa. Lisää curry ja sekoita, lisää liemi ja kerma. Vatkaa ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää jauhosuurus vähän kerrallaan samalla vatkaten ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia, siivilöi. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.

2. Puhdista ja suikaloi purjo ja porkkana, keitä suikaleet nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Pidä vihannekset lämpiminä.

3. Hiero kanafileet suolalla ja pippurilla ja paista ne voissa tai öljyssä 6-8 minuuttia joka puolelta. Tarkista että fileet ovat läpikypsiä pistämällä niihin tikku paksuimpaan kohtaan, neste joka tihkuu pistoskohdasta tulee olla läpinäkyvää ja kirkasta. Tarjoile kastikkeen ja vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!