Hauki-savusilakkaterriini
Hauki sopii hyvin murekkeeksi, koska sen pienet ruodot hajoavat, kun kalaa hienonnetaan koneella. Yrttimaustettu savusilakka antaa tälle terriinille maun.
- Ruokavalio: Gluteeniton
8-10 hengelle
- 600 g tuoretta haukifileetä
- 1 maustemitta muskottia
- 1 maustemitta kajennea
- 4 munanvalkuaista
- 4,5 dl kuohukermaa
- 400 g savusilakkafileitä
- 1 muna
- 2 munanvalkuaista
- 2 rkl ranskankermaa
- 1 rkl tillisilppua
- 1 rkl persiljasilppua
- 1 rkl ruohosipulisilppua
- suolaa
Kastike
- 3 dl ranskankermaa
- 3 dl kermaviiliä
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1 prk punaista rasvakalanmätiä
- tillisilppua
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Hienonna hauki monitoimikoneessa hienoksi murekkeeksi. Sekoita joukkoon suola, muskotti ja kajenne. Pane mureke kylmään 30 minuutiksi.
2. Vaivaa haukimureketta voimakkaasti ja lisää valkuaiset yksi kerrallaan, samalla kun kone käy. Sekoita joukkoon myös kermaa vähän kerrallaan.
3. Hienonna savusilakkafileet samalla tavoin ja sekoita joukkoon kaikki savusilakkamurekkeen ainekset.
4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pitkänomainen leipävuoka. Pane vuoka kyljelleen ja lusikoi vuoan toiselle reunalle puolet haukimurekkeesta, lusikoi sitten savusilakkamureke keskelle ja täytä lopuksi toinen reuna haukimurekkeella. Käännä vuoka pohjalleen ja tasoita pinta.
5. Pane vuoka vesihauteeseen ja peitä vuoka foliolla. Pistä muutama höyryreikä folioon. Paista kypsäksi, noin 1 1/4 tuntia. Kaada pois vuokaan mahdollisesti kertynyt neste ja anna terriinin jäähtyä vuoassaan. Kumoa se vasta jäähtyneenä.
6. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku