Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haukimurekkeella täytetyt lohitimbaalit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Päällä lohta, sisällä haukimureketta ja kastikkeessa kirjolohen mätiä. Tämä alkuruoka hivelee makuhermoja ja tarjoaa silmäniloa. Eikä valmistustaan ole vaikeaa.

4 annosta

  • 200 g perattua haukifileetä
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 valkopippuria
  • 2 munanvalkuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • voita vuokien voiteluun
  • 4 ohutta viipaletta tuoretta lohta

Kastike

  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 3 dl kanalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 rkl kirjolohenmätiä
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Paloittele haukifilee. Pane palat tehosekoittimeen ja lisää suola ja pippuri. Käytä konetta pari sekuntia kerrallaan, kunnes kalan rakenne on tasainen ja hieno. Lisää munanvalkuaiset ja kerma ja sekoita pienellä teholla tasaiseksi taikinaksi. Esikypsennä pieni nokare ja tarkista maku.

2. Voitele uuninkestävät annosvuoat ja vuoraa lohiviipaleilla. Täytä vuoat haukimurekkeella. Ravista vuokia pari kertaa, jotta mureke painuu hieman kasaan. Peitä vuoat alumiinifoliolla. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja kypsennä vuokia vesihauteessa noin puoli tuntia, tai kunnes mureke on kiinteää.

3. Kastike: Hienonna salottisipuli. Sekoita kalaliemi, valkoviini ja hienonnettu sipuli kattilassa ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet alkuperäisestä tilavuudesta. Lisää kerma ja keitä, kunnes kastike saostuu. Tarkista maku. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon kirjolohen mäti ja hienonnettu ruohosipuli.

4. Kumoa timbaalit lautasille ja lusikoi ympärille kastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Kalamureke