Haukipullat ja sokeriherne-pinaattipaistos
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 400 g haukea jauhettuna
- 1 kanamunanvalkuainen
- 2,5 dl kermaa
- 1 sitruuna
- ripaus cayennepippuria
- 1 tl suolaa
- valkopippuria
- tillinoksia
Valmistusohje
Pidä kaikki raaka-aineet kylmässä ennen murekkeen valmistamista. Pidä myös leikkurin astia ja terä kylmässä. Laita hauki leikkuriin pyörimään. Lisää valkuainen, raastettua sitruunankuorta, suola ja cayenne. Lisää heti kylmä kerma ohuena nauhana. Mausta mureke vielä jauhetulla valkopippurilla. Siirrä mureke kylmään hetkeksi. Kaada vesi kattilaan, anna kiehua hiljaa poreillen ja lisää tillinoksat. Tee murekkeesta pyöryköitä ja hauduta niitä 2-4 minuuttia koosta riippuen. Nosta pyörykät varovasti liemestä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka