Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haukipullat ja sokeriherne-pinaattipaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 400 g haukea jauhettuna
  • 1 kanamunanvalkuainen
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 sitruuna
  • ripaus cayennepippuria
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • tillinoksia

Valmistusohje

Pidä kaikki raaka-aineet kylmässä ennen murekkeen valmistamista. Pidä myös leikkurin astia ja terä kylmässä. Laita hauki leikkuriin pyörimään. Lisää valkuainen, raastettua sitruunankuorta, suola ja cayenne. Lisää heti kylmä kerma ohuena nauhana. Mausta mureke vielä jauhetulla valkopippurilla. Siirrä mureke kylmään hetkeksi. Kaada vesi kattilaan, anna kiehua hiljaa poreillen ja lisää tillinoksat. Tee murekkeesta pyöryköitä ja hauduta niitä 2-4 minuuttia koosta riippuen. Nosta pyörykät varovasti liemestä ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat