Kamseja herajuustokastikkeella

Perinteistä ruotsalaista Piteån palttua muistuttavat kamsit tehdään jauhoista ja raastetusta perunasta. Kokeile tätä modernia versiota, tarjoile rapean, tuoresuolatun possun tai pekonin sekä kotikaljan kera.

Neljälle

  • 600 g tuoresuolattua sianlihaa viipaleina
  • 150 g heravoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 10 raakaa perunaa
  • 3 ½ dl ohrajauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl suolaa

Tarjoiluun

  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat. Sekoita ne jauhojen kera kiinteäksi taikinaksi. Keitä 2 litraa vettä ja 1 rkl suolaa 5 litran kattilassa. Muotoile taikinasta palloja ja laita ne veteen, muutama kerrallaan. Taikinasta riittää 12 palloon. Keitä kamseja 55 minuuttia.

2. Kuumenna paistinpannu ja paista lihaviipaleet rapeiksi. Valuta viipaleista ylimääräinen rasva talouspaperilla. Säästä pannulle jäänyt rasva.

3. Lisää heravoi pannurasvan seuraksi ja sekoita huolellisesti. Lisää kerma ja maito, kuumenna kiehuvaksi. Anna porista minuutti ja kaada kastikekulhoon. Tarjoile kamsit, liha ja kastike puolukkasurvoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.