Kamseja herajuustokastikkeella

Perinteistä ruotsalaista Piteån palttua muistuttavat kamsit tehdään jauhoista ja raastetusta perunasta. Kokeile tätä modernia versiota, tarjoile rapean, tuoresuolatun possun tai pekonin sekä kotikaljan kera.

Neljälle

  • 600 g tuoresuolattua sianlihaa viipaleina
  • 150 g heravoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 10 raakaa perunaa
  • 3 ½ dl ohrajauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl suolaa

Tarjoiluun

  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat. Sekoita ne jauhojen kera kiinteäksi taikinaksi. Keitä 2 litraa vettä ja 1 rkl suolaa 5 litran kattilassa. Muotoile taikinasta palloja ja laita ne veteen, muutama kerrallaan. Taikinasta riittää 12 palloon. Keitä kamseja 55 minuuttia.

2. Kuumenna paistinpannu ja paista lihaviipaleet rapeiksi. Valuta viipaleista ylimääräinen rasva talouspaperilla. Säästä pannulle jäänyt rasva.

3. Lisää heravoi pannurasvan seuraksi ja sekoita huolellisesti. Lisää kerma ja maito, kuumenna kiehuvaksi. Anna porista minuutti ja kaada kastikekulhoon. Tarjoile kamsit, liha ja kastike puolukkasurvoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!