Kamseja herajuustokastikkeella
Perinteistä ruotsalaista Piteån palttua muistuttavat kamsit tehdään jauhoista ja raastetusta perunasta. Kokeile tätä modernia versiota, tarjoile rapean, tuoresuolatun possun tai pekonin sekä kotikaljan kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g tuoresuolattua sianlihaa viipaleina
- 150 g heravoita
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 10 raakaa perunaa
- 3 ½ dl ohrajauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl suolaa
Tarjoiluun
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat. Sekoita ne jauhojen kera kiinteäksi taikinaksi. Keitä 2 litraa vettä ja 1 rkl suolaa 5 litran kattilassa. Muotoile taikinasta palloja ja laita ne veteen, muutama kerrallaan. Taikinasta riittää 12 palloon. Keitä kamseja 55 minuuttia.
2. Kuumenna paistinpannu ja paista lihaviipaleet rapeiksi. Valuta viipaleista ylimääräinen rasva talouspaperilla. Säästä pannulle jäänyt rasva.
3. Lisää heravoi pannurasvan seuraksi ja sekoita huolellisesti. Lisää kerma ja maito, kuumenna kiehuvaksi. Anna porista minuutti ja kaada kastikekulhoon. Tarjoile kamsit, liha ja kastike puolukkasurvoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka