Hedelmäkakku
Hedelmäkakku kuuluu jouluun. Valmista kakku hyvissä ajoin, sillä sen tulee maustua kaksi vuorokautta ennen tarjoilua. Kandeeratut kirsikat ovat kirsikoita, jotka on liotettu sokeriliemessä ja sitten kuivattu.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakku
- 175 g voita
- 1 1/4 dl sokeria
- 5 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 1/4 dl mantelijauhetta
- 1 dl rusinoita
- 1 dl huuhdeltua ja kuivattuja korintteja
- 1/4 dl hillottua appelsiininkuorta hienonnettuna
- 10 kandeerattua kirsikkaa
- ½ tl suolaa
- appelsiinin raastettu kuori
- ½ dl kuorittuja manteleita
Valmistusohje
1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat voimakkaasti. Siivilöi leivinjauhe jauhoihin. Lisää munavaahto ja jauhot vuorotellen voivaahtoon.
2. Lisää joukkoon mantelijauhe, rusinat, korintit, hillottu appelsiininkuori, kirsikanpuolikkaat, raastettu appelsiininkuori ja suola. Sekoita huolellisesti ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
3. Halkaise kuoritut mantelit ja koristele taikina mantelinpuolikkailla.
4. Paista kakkua 150-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä ja anna maustua vähintään kaksi vuorokautta. Leikkaa tarjoilua varten ohuiksi viipaleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka