Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hedelmäsalaatti sitruunaruoholiemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän herkullisen jälkiruoan tulee marinoitua liemessä n. tunti, ja liemen pitää ensin jäähtyä. Suunnittele siis hyvissä ajoin, niin voit tarjota jälkiruokaa, joka saa vieraasi hämmästymään.

Neljälle

  • 1 mango
  • ½ papaija
  • ½ meloni
  • 10 viinirypälettä
  • 5 mansikkaa
  • 1 banaani

Sitruunaruoholiemi

  • 2 dl vettä
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 sitruunaruohonvartta
  • 1 rkl punaista chiliä
  • 1 lime
  • 2 rkl tuoretta minttua

Tarjoiluun

  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 4 palloa vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Sitruunaruoholiemi: Hienonna sitruunaruoho, poista chilistä siemenet ja hienonna hedelmäliha. Keitä vesi, sokeri, sitruunaruoho ja chili kattilassa. Alenna lämpöä ja anna poreilla muutama minuutti. Ota liedeltä, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin kylmenemään.

2. Raasta limen kuori, hienonna minttu. Sekoita kuori ja minttu liemeen. Paloittele hedelmät ja marinoi ne liemessä vähintään 1 tunti.

3. Paahda kookoshiutaleet kuumassa pannussa. Pyörittele jäätelöpallot kookoksessa. Tarjoile jälkiruoka syviltä lautasilta liemitilkan kera, koristele kookoshiutaleilla ja jäätelöllä.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäsalaatti