Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoitua kauriinsatulaa hedelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kaunis juhlaruoka, jonka resepti on kotoisin Tsekistä. Lihat pysyvät paremmin ”satulan” päällä kun ne paloitellaan paloiksi, eikä viipaleiksi kuten yleensä. Paloitellun satulan ympärille asetellaan hedelmiä ja saksanpähkinöitä. Tarjoile perunamuusin ja vihannesten kera.

Neljälle

  • 1 kauriinsatula, n. 1 ½ kg
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl timjamia
  • 8 katajanmarjaa
  • 1 pullo (75 cl) punaviiniä
  • 4 päärynää
  • 4 omenaa
  • 8 luumua
  • 3 rkl maissiöljyä
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko sipuli. Laita sipuli, timjami, murskatut katajanmarjat ja punaviini suureen vuokaan. Aseta kauriinsatula vuokaan ja laita kylmään vuorokaudeksi maustumaan. Kääntele lihaa pari kertaa marinoinnin aikana.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta satula marinadista ja kuivaa se. Siivilöi marinadi ja säästä se. Laita satula uunipannuun ja kaada päälle öljy. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia, valele marinadilla joka 15. minuutti.

3. Kuori päärynät ja omenat. Lohko jokainen neljään osaan ja poista siemenkodat. Asettele hedelmät ja pähkinät kauriinsatulan ympärille ja paista uunissa vielä 30 minuuttia. Anna lihan levätä 5 minuuttia alumiinifolion alla. Paloittele satula, tarjoile hedelmien ja pähkinöiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapaisti