Marinoitua kauriinsatulaa hedelmien kera

Tämä on kaunis juhlaruoka, jonka resepti on kotoisin Tsekistä. Lihat pysyvät paremmin ”satulan” päällä kun ne paloitellaan paloiksi, eikä viipaleiksi kuten yleensä. Paloitellun satulan ympärille asetellaan hedelmiä ja saksanpähkinöitä. Tarjoile perunamuusin ja vihannesten kera.

Neljälle

  • 1 kauriinsatula, n. 1 ½ kg
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl timjamia
  • 8 katajanmarjaa
  • 1 pullo (75 cl) punaviiniä
  • 4 päärynää
  • 4 omenaa
  • 8 luumua
  • 3 rkl maissiöljyä
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko sipuli. Laita sipuli, timjami, murskatut katajanmarjat ja punaviini suureen vuokaan. Aseta kauriinsatula vuokaan ja laita kylmään vuorokaudeksi maustumaan. Kääntele lihaa pari kertaa marinoinnin aikana.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta satula marinadista ja kuivaa se. Siivilöi marinadi ja säästä se. Laita satula uunipannuun ja kaada päälle öljy. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia, valele marinadilla joka 15. minuutti.

3. Kuori päärynät ja omenat. Lohko jokainen neljään osaan ja poista siemenkodat. Asettele hedelmät ja pähkinät kauriinsatulan ympärille ja paista uunissa vielä 30 minuuttia. Anna lihan levätä 5 minuuttia alumiinifolion alla. Paloittele satula, tarjoile hedelmien ja pähkinöiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.