Hellapoliisin karitsanjauheliha-juuressoselaatikko
Liha-perunasoselaatikko on kaikkien lasten herkkua. Valmista pääsiäiseen sopiva ruoka karitsanjauhelihasta ja juureksista.
Ainekset
- 800 g bataattia
- 2 isoa porkkanaa
- 1 keskikokoinen palsternakka
- 1 iso sipuli
- 150 g juuriselleri
- 2–3 keskikokoista perunaa
- vettä sen verran että kasvikset peittyvät
- 2 kasvisliemikuutiota
- 25 g voita tai margariinia
- 400 g karitsanjauhelihaa tai muuta jauhelihaa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1–2 tl rakuunaa
- 1–2 dl juustokermaa
- 2–3 munaa
Pinnalle
- 200 g fetajuustoa muruina
Valmistusohje
Kuori bataatti, porkkanat, palsternakka, sipuli, juuriselleri ja perunat.
Laita kiehuvaan veteen ja lisää kasvisliemikuutiot.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Valuta ja säästä keitinliemi.
Soseuta kasvikset.
Kuumenna voi pannulla ja paista karitsanjauheliha ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja rakuunalla.
Lisää paistettu jauheliha, juustokerma ja munat joukkoon. Lisää keitinlientä tarpeen mukaan, kunnes seos on vellimäistä.
Ripottele pinnalle fetajuustoa.
Kypsennä 175–200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka